Hvorfor bokmål?

Det var noen som lurte på hvorfor jeg skriver bokmål på bloggen, når jeg egentlig har nynorsk på skolen. Jeg begynte vel å skrive dialekt det første året eller halvåret jeg begynte å blogge, men jeg fant fort ut at det ikke ble så mange lesere ut av det. Jeg merket også at jeg ble skikkelig irritert da jeg leste blogger på dialekt. Jeg kunne jo ikke forstå noen ting. Det var jo selvfølgelig folk som irriterte seg over dialektspråket på bloggen min også, og kommenterte surt i kommentarfeltet, haha.

 

Jeg har alltid hatt nynorsk på skolen, selv om vi kunne velge mellom nynorsk og bokmål på skolen jeg gikk på før jeg flyttet. Siden 5.klasse, da jeg skjønte hvor vanskelig det egentlig var å skrive uforståelig, så har jeg misslikt det nynorske. Jeg kunne klage meg ihjel om jeg måtte lese en nynorsk bok eller om jeg hørte noen snakke skikkelig "verda var ikkje meir noko stad å bu" (random). Denne irritasjonen har jo roet seg ned i løpet av 8.klasse. Jeg har forstått at om jeg hadde hatt bokmål og måtte skrive sidemål, hadde jeg hatt skikkelig problemer med å finne ut hvordan ting skrives.

 

Jeg kunne jo skrevet nynorsk på bloggen siden det er jo det jeg alltid gjør. Men med tanke på lesere, så tror jeg egentlig ikke at det hadde vert på topp, haha. Selv så syntes jeg nynorsk er utrolig kjedelig å lese, mange uforståelige ord og ofte bare overdrivelse av stygge ord. Hvem kan vel forvente at vi skal kunne forstå ord som hugleik, andlet eller røyndom? Eller hvem kunne trodd at kjærleik på staur betyr slikkepinne?

 


Hva liker du best, bokmål eller nynorsk?

2 kommentarer


mayaholmedal - kommenterer tilbake
-07.12.2011 kl:18:11


eg har store problemår me å skriva nynorsk på skolen, siden eg alltid har skrivt og lest på bokmål:-D bokmååååål<3<3
Silje
-07.12.2011 kl:21:35


Jeg har selv nynorsk på skolen, men etter jeg valgte og skirve bokmål på bloggen har jeg gått opp en hel karakter i det så derfor eg jeg fornøyd med bokmål på alle blogger, det er noe som alle oppfatter likt ;)

Skriv en ny kommentar